Knuffeldoekjes

Bij het zoeken naar leuke patroontjes om nieuwe dingen te haken, kwam ik vaak granny squares tegen. Ze spraken me niet heel erg aan, ik vond de gebruikte kleurencombinaties wat te druk en soms ronduit lelijk. Ik snapte ook niet waarom iedereen er zo enthousiast over was, over die “grannies”.

Op het werk waren er echter steeds meer hakende collega’s weg van en met de grannies, op een gegeven moment leek het wel of iedereen een granny stripe deken aan het maken was! Online zag ik ook steeds meer andere kleurencombinaties en mooie afgewerkte dekens of andere projecten.
Mijn interesse was gewekt, maar ik durfde niet goed beginnen aan een groot project, zoals een deken. Misschien werd ik het snel beu, en dan ligt er weer iets bij mijn hoop UFO’s… En voor wie zou ik zo’n deken moeten maken?

Toen ik op een avond in mijn schuifje met haakkatoen keek, besloot ik om het toch een kans te geven. Ik zag 4 kleurtjes Strengels katoen (van Boekenvoordeel) die mooi bij elkaar pasten en begon aan mijn 1e granny square – het zou een knuffeldoekje worden, had ik besloten. Niet te groot en nog handig ook, als kraamcadeau. Het ging lente worden, en ik kon toch niet altijd mutsjes cadeau doen?

Ik baseerde me op een patroon van het boek Haken, dat ik voor enkele euro’s gekocht had in de Action. Het wijkt iets af van het normale patroon om granny squares te maken. Ik wisselde mijn 4 felle kleurtjes af, zag snel resultaat, en had door een tip van een collega mijn draadjes meteen weggewerkt dus minder “afwerkingstijd” nodig – my kind of crochet! 😉

Ik haakte er nog een soort schelprandje aan (eigen verzinsel) en mijn eerste knuffeldoekje was af. Toen een babyborrel voor een nieuwe meisjesbaby zich aandiende, haakte ik een dierenhoofdje om vast te maken aan het doekje. Het werd er 1 uit het boek Zoomigurumi, namelijk dat van het eendje. Het doekje werd gehaakt met katoen en haaknaald van 3 mm.

Knuffeldoekje met eendje – gemaakt met aquablauw, fushiaroze, geel en limoengroen

Hierna had ik de smaak te pakken! Er lagen nog veeeel kleurtjes in mijn schuif die ik kon (op)gebruiken voor knuffeldoekjes! 😉
Het volgende doekje was er 1 voor een jongen, met een kikkerkopje! Dit patroon vond ik op Ravelry. Ik eindigde met 2 rijen vasten om een nette rand te krijgen.

Kikkerkoppie! =) gemaakt met beige, lichtblauw, oranje, groen

Zo, dat was voorlopig mijn relaas over knuffeldoekjes met bijbehorende patroontjes. En oh ja: ik ben nu ook he-le-maal gewonnen voor grannies! 😀

Advertenties

Een gedachte over “Knuffeldoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s